Selecteer een pagina

Statement Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid

Op zondag 12 november vond in Amsterdam de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid plaats. Wat er zich op het podium afspeelde, had niet moeten gebeuren. Wij roepen iedereen op om de medemenselijkheid vast te houden.

De recente gebeurtenissen in Gaza en Israël zijn verschrikkelijk en onrechtvaardig. Daarom moet er ruimte zijn om dit te bespreken, zodat alle stemmen worden gehoord. Deze situatie vergroot antisemitisme en islamofobie wereldwijd en mensen van meerdere partijen zijn hier slachtoffer van. Milieudefensie Jong staat voor klimaatrechtvaardigheid: een groene en veilige wereld voor iedereen. Daarin is geen ruimte voor dit leed. Wij roepen op tot een staakt-het-vuren en een einde van het geweld aan beide zijden.

Een klimaatmars hoort een veilig evenement te zijn voor iedereen waar we met elkaar verbinding kunnen vinden. Laten we als klimaatbeweging samen in liefde stilstaan bij iedereen die hierdoor wordt geraakt. We moeten het gesprek hierover voeren. Het gaat over mensen als jij en ik.

Wil jij met ons in gesprek? Weet ons te vinden.