Selecteer een pagina

Op woensdag 13 april laten we van ons horen op de aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize (moederbedrijf van Albert Heijn, Bol.com, Gall&Gall en Etos). We willen dat Albert Heijn sneller vergroent en met een concreet klimaatplan komt.

Als JMA hebben we aandelen gekocht van de grote vervuiler en tijdens de vergadering zullen we kritische vragen stellen. We doen een dringend appel voor een leefbare planeet. We eisen dat grote vervuiler Ahold Delhaize  klimaat-proof wordt, zijn bedrijfsvoering in lijn brengt met Parijs, en stopt met bijdragen aan de klimaatcrisis. We willen 45% minder CO2-uitstoot, een eerlijke keten en duurzaam voedsel voor iedereen in de schappen. 

 

We hebben nog 8 jaar om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen. Daarom vragen we van Ahold Delhaize om zich aan het akkoord van Parijs te houden en dat te doen met concrete, snelle stappen. Als marktleider heeft Ahold Delhaize een grote verantwoordelijkheid, daar gaan wij jongeren ze binnen en buiten de zaal op wijzen.” – Neele Boelens, voorzitter JMA

 Groene loper

Om andere aandeelhouders in een klimaatvriendelijke stemming te krijgen, rollen we buiten een groene loper uit. Willen de andere aandeelhouders ook een groene koers van AH? Aandeelhouders krijgen voorafgaand aan de vergadering de vraag of ons steunen en over de groene loper naar binnen willen, of dat ze ervoor kiezen om de klimaatcrisis te ontlopen.

Klein podium muziek en sprekers:

We hebben een leuk podiumprogramma tijdens de aandeelhoudersvergadering! Onder anderen duurzaamheidsonderzoeker Ana Clara Cassanti (VU), Tuur Sinke van MBO for Climate, en Liz Anne zullen spreken. Daarnaast lezen JMA’ers de brieven voor die ze aan de CEO van Ahold Delhaize hebben gestuurd, waarin ze Ahold Delhaize oproepen zich te houden aan het Parijs-akkoord en mee te werken aan een leefbare planeet. Ook zal er muziek zijn!

 

???? Wie? Wij als jongeren, als klanten, als AholdDelhaize-werknemers, en alles en iedereen die vindt dat AholdDelhaize klimaatproof moet worden.
???? Plaats: Taets Art en Event Park, Hemkade 16 (Hembrugterrein), Zaandam 
???? Datum & tijd: Woensdag 13 april, 13.00 uur.