Selecteer een pagina

Meld je meteen aan!

Wil je actief worden bij Milieudefensie Jong? Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om de perfecte plek binnen onze beweging voor je te zoeken. Heb je nu al vragen? Twijfel niet om contact op te nemen!

 

Doe mee, word defender!

Milieudefensie Jong
Wij zijn de jongeren van Milieudefensie en zorgen voor een jong, brutaal en progressief perspectief binnen Milieudefensie. De klimaatcrisis ligt namelijk niet in de toekomst, maar raakt ons en onze leeftijdsgenoten wereldwijd nu al. En dus is het tijd voor actie! Actie van overheden, grote bedrijven en machthebbers. Samen kan het anders!

Actievoeren werkt!
Sinds begin 2022 voeren wij campagne op Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, bol.com, Etos, Gall&Gall en een hele lijst andere winkels in Amerika, Europa en Indonesiƫ. En dat werkt! In november 2022 besloot de Albert Heijn onze eis uit te gaan voeren: ze brengen hun CO2-uitstoot in lijn met het Parijs-akkoord. Maar moederbedrijf Ahold Delhaize blijft vervuilen, om nog maar niet te beginnen over de rest van de voedselsector. Daarom richt Milieudefensie Jong haar pijlen nu ook op de Rabobank, Unilever, FrieslandCampina, Vion en Yara.

Dat doen we door actie te voeren op straat en online, door de vetste communicatie te maken en door te bouwen aan een grote jongerenbeweging! Doe jij mee? Hieronder vind je wat jij kan doen.

 

Join een commissie!

Milieudefensie Jong heeft drie commissies: het campagne-team, het communicatie-team en het community-team. In een commissie vergader je ongeveer eens in de twee weken met je team. Daarnaast heb je je eigen taken en projecten. In totaal ben je dus minstens zo’n twee uur per week bezig.

In het campagne-team denken jullie bijvoorbeeld samen na over een vette actie tijdens de vergadering, en ga jij later in de week aan de slag om een banner te maken. Of je brainstormt met het communicatie-team over een geniaal perspectief op de voedselsector, en werkt dat zelf uit tot een artikel. En het community-team houdt zich onder andere bezig met het organiseren van leuke activiteiten voor iedereen van Milieudefensie Jong: bijvoorbeeld een documentaire avond, training of voorstelling.

Bestuurslid communicatie

Join de hulptroepen!

Heb jij een specifieke skill? Of wil je die leren? Designen, schrijven, websites bouwen, trainingen geven: alles is welkom!

Als onderdeel van de hulptroepen, krijg je af en toe een opdracht van een commissie. Als het communicatie-team bijvoorbeeld een vette post nodig heeft voor Instagram, maar de fijne kneepjes van Photoshop niet onder de knie heeft. Dan kom jij te hulp schieten.

Je bepaalt natuurlijk zelf of je een opdracht wil uitvoeren of niet. Maar het is fijn als je een paar uurtjes per maand beschikbaar hebt.

Ben jij onze redder in nood? Meld je dan direct aan!

 

Foto van een protest met een protestbord met de tekst 'there is no planet b'

Join de family!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van vette acties, trainingen of borrels? Word dan onderdeel van de Milieudefensie Jong family!

Via Whatsapp en mail houden we de family op de hoogte van alle events die de commissies organiseren. Kom een keer kennismaken met leeftijdsgenoten op een borrel, loop mee met de klimaatmars of leer in een training wat klimaatrechtvaardigheid nou precies betekent.

Met meerdere events per maand, is er altijd wel iets leuks om bij te zijn voor de family! Meld je meteen aan om op de hoogte te blijven. Of join onze Whatsapp broadcast.