Selecteer een pagina

Hoe kunnen we de verkeersdrukte en zo de uitstoot in Rotterdam verminderen? En kunnen we de stad tegelijkertijd bereikbaar houden? Tijd voor een debat! Precies 1 maand voor de Gemeenteraadsverkiezingen stonden alle Rotterdamse politieke jongerenorganisaties op het podium. Zij gingen met elkaar in gesprek over duurzaam vervoer in hun stad.

Mobiliteitsmanifest

Ter voorbereiding van het debat verzamelden wij de ideeën van alle partijen over de inrichting van duurzaam vervoer. Daarna schreven we een verklaring, ons Mobiliteitsmanifest, met als doel zoveel mogelijk partijen deze te laten ondertekenen. Hierin stonden bijvoorbeeld plannen voor de uitbreiding van het nachtnet, het verbeteren van het openbaar vervoer en meer ruimte voor fietsers en voetgangers.
Op 21 februari was het eindelijk zover. De avond begon met de presentatie van het manifest. Bijna alle aanwezige partijen (CDJA, DWARS, de Jonge Democraten, de Jonge Socialisten, PerspectieF, PINK! en ROOD) zetten hun handtekening onder deze verklaring. Zij zullen deze aanbieden aan hun moederpartijen. Tijdens het debat zelf deden ook Jong Leefbaar Rotterdam en JOVD (VVD) mee.

De uitkomst?

Alle partijen willen eigenlijk hetzelfde: een stad waar alleen maar ruimte is voor efficiënt en schoon verkeer. Maar hoe we dit gaan bereiken, daar was niet iedereen het over eens. Een mooie uitdaging voor de moederpartijen om hier de komende gemeenteraadsperiode stappen in te zetten! Wil jij het mobiliteitsmanifest lezen? Je kan hem hier downloaden.