Selecteer een pagina

Nederland moet onafhankelijk worden van vervuilende fossiele brandstoffen. Maar liefst 25.000 Nederlanders tekenden de afgelopen tijd ons manifest. Op 29 mei 2018 overhandigden we deze handtekeningen aan Tweede Kamerleden Rob Jetten (D66) en Agnes Mulder (CDA), die Europa in gaan om andere EU-lidstaten warm te maken voor duurzame energie.

Ons klimaat breekt het ene na het andere warmterecord en in Groningen veroorzaakt de gaswinning steeds grotere problemen. Het is wel duidelijk dat we veel haast moeten maken met de omschakeling naar schone en veilige energie. Nederland loopt namelijk gigantisch achter. Slechts zes procent van onze energie komt van duurzame bronnen. Dat terwijl we een stuk minder afhankelijk hoeven te zijn van gas en andere schadelijke fossiele brandstoffen. Hoog tijd dus om het roer om te gooien en van ons land een echte koploper te maken!

Agnes Mulder (CDA): ‘’Ik zie de handtekeningen van 25.000 Nederlanders als een mooie aanmoediging voor ons werk. Rob Jetten en ik proberen onze Europese collega’s mee te krijgen om gezamenlijk van fossiele energie af te stappen. Deze cheque onderstreept dat veel Nederlanders graag die stap willen maken; dat is een belangrijke steun in onze rug.’’

Meer weten over gaswinning in Nederland en wonen zonder gas? Bekijk onze campagnepagina.