Selecteer een pagina

Bestuurslid Marloes was aanwezig bij de #KoningShell actie van zaterdag 16 maart. Hier lees je haar verslag.

Tijdens het Campaigners Academy weekend wist JMA energieke groep jongeren te enthousiasmeren die zich wilden inzetten voor de Klimaatzaak tegen Shell. JMA is mede-eiser in de rechtszaak tegen Shell en wil daarom zoveel mogelijk jongeren bij de dagvaarding op vrijdag 5 april in Den Haag zien te krijgen. Op deze dag willen we met zoveel mogelijk jonge mede-eisers naar het hoofdkantoor van Shell om de dagvaarding persoonlijk te overhandigen. Daarom gingen we met de groep van CampAc een dagje ouderwets flyeren in Den Haag. Maar de flyer-actie was niet zomaar foldertje uitdelen aan winkelend publiek, nee, bij onze flyer actie was een heuse koning aanwezig.

Koning Shell is zijn naam! De machtigste en rijkste koning van heel de wereld. Met zijn olieboor-praktijken heeft hij een gigantische hoeveelheid rijkdom binnen weten te halen. Dat hij daarmee ernstige klimaatschade veroorzaakt zal hem een worst wezen.

Vergezeld door zijn prinses en zijn lakei paradeert koning Shell door de straten van Den Haag. Hij verkondigt zijn meest milieuvervuilende ideeën. Maar de koning laat ook ruimte open voor ideeën van anderen. Wat zou jij doen als je koning Shell zou zijn? Zou je investeren in groene stroom? Zal je alle tankstations ombouwen tot elektrische oplaadstations? Zou je Shell opheffen en al je rijkdom investeren in een oplossing voor de plasticsoep? Of zou je gratis elektrische fietsen uitdelen aan iedereen op de zuid-as?

Weet jij al wat je zou doen als je koning Shell zou zijn? Deel jouw idee op social media met de hashtag #KoningShell en laat het ons weten!

Foto’s door Melissa Eshuis