Selecteer een pagina

Sinds begin september zijn wij het nieuwe 5-koppige bestuur van JMA. We begonnen met een maand lange training en zijn sinds oktober zelfstandig actief als bestuur. Dit houdt in dat we samenwerken met Milieudefensie op verschillende campagnes, onze commissies begeleiden, samenwerken met andere jongerenorganisaties en events organiseren voor jongeren, waaronder JMA’ers. Super leuke en gevarieerde taken dus! Binnen deze taken heeft ieder bestuurslid een eigen functie. Aangezien we nieuw zijn, is het wel zo netjes ons even aan je voor te stellen. Hieronder de wie, wat een waaroms van de verschillende bestuursleden.

 

Femke: Training & Ontmoeting

Ik wilde eigenlijk altijd boerin worden. Nog steeds eigenlijk! Ik ben gelukkig als ik met mijn handen in de aarde kan ploeteren. Ik voel me op mijn best als ik omringd ben door natuur, dieren, lieve mensen en lekker eten. Ik hou me bezig in mijn studie met duurzame voedselsystemen en gedragsverandering. Jongeren inspireren en enthousiasmeren om zich bij de klimaatbeweging aan te sluiten is mijn grote doel in mijn bestuursjaar bij JMA. Dit doe ik samen met mijn commissie door trainingen, workshops en leuke activiteiten te organiseren. In mijn vrije tijd hou ik ervan nieuwe mensen te ontmoeten en diepe gesprekken te voeren over spannende filosofische onderwerpen. Het liefst met warme chocolademelk en een stukje vegan taart!

Felix: Educatie

Mijn naam is Felix en ik ben bestuurslid Educatie. De huidige klimaattoestand vraagt naar optimisme, creativiteit en kritisch denken vrij van vaststaande denkpatronen. Vanuit mijn eigen ervaring en studie (Environmental Psychology) heb ik niet alleen geleerd dat bij ons jongeren het glas vaker halfvol dan halfleeg zit, maar vooral dat de meest creatieve, innovatieve en daarmee vaak effectieve oplossingen voor de klimaatproblematiek door ons jongeren worden bedacht. Naast dat ik dit bestuursjaar mee werk aan de lopende campagnes van Jongeren Milieu Actief en Milieudefensie, zet ik mij vooral in om het educatieprogramma verder te ontwikkelen. Het doel daarbij is om jongeren niet alleen te informeren, maar vooral om ze uit te dagen om zelf na te denken over oplossingen en hiermee daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Eline: Communicatie

Alhoewel je dit niet van mij had verwacht als rebelse, losgeslagen puber, heb ik al sinds mijn 14e een duidelijk (geromantiseerd) beeld van mijn toekomstige leventje. Een klein, knus houten huisje aan de rand van het bos met een stromend beekje dat vanuit de bergen langs mijn hutje stroomt. Yes, ik hou van natuur! Naast mijn liefde voor de natuur ben ik ook altijd al gefascineerd geweest door fotografie, videografie en design. Als freelance fotograaf, videograaf en webdesigner kan ik hier dan ook mijn visuele denkbeelden omtoveren tot werkelijkheid. In mijn functie Bestuurslid Communicatie kan ik, met als achterliggend doel het beschermen van de natuur, JMA communiceren naar de buitenwereld. Dit doe ik samen met een team van enthousiaste ComCommers (aka leden van de Communicatie Commisie) door het creëren van media content die jongeren aanspreekt en enthousiasmeert om zich in te zetten voor een duurzame wereld.

Mirjam: Extern

Hoi! Ik ben Mirjam. Ik ben een echte prater, ik klets met iedereen. Ik zie overal kansen om samen te werken. Met mijn vrolijke karakter hoop ik jongeren te enthousiasmeren om zich in te zetten voor klimaatrechtvaardigheid en actie te ondernemen samen met JMA. Ik zal me dit jaar hard inzetten om de contacten die JMA heeft opgedaan de afgelopen jaren te onderhouden en te versterken, maar ook nieuwe contacten te leggen in klimaat actief jongerenland. Ik ben een echte doener en zie mezelf het liefst op de barricade staan. Op het moment poppen er veel nieuwe en jonge initiatieven op en dit jaar zal ik mijn uiterste best doen om waar het mogelijk is te helpen en mensen en initiatieven te verbinden aan elkaar en aan JMA.

Rico: Meneer de voorzitter

Ik ben Rico, uit Groningen. Ik studeerde net als Felix Environmental Psychology in Groningen. Deze studie gaat over wat mensen motiveert om groene keuzes te maken in hun dagelijks leven, mee te doen aan klimaatdemonstraties of om op groene partijen te stemmen. Ikzelf eet elke dag geen vlees, vlieg tot wel 3x per week niet, en steek elke dinsdagavond even m’n middelvinger op naar het westen, of waar Trump op dat moment op de wereld is. Helaas kost deze routine veel tijd en energie. Daarom wil ik me bij JMA inzetten voor systeemverandering. JMA wil dat doen samen met wat misschien wel de belangrijkste generatie ooit is: de jongeren van nu. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat wijzelf en onze kids, onze kids’ kids en onze kids’ kids’ kids nog lang en lekker kunnen genieten van de met afstand allerchillste planeet allertijden.