Selecteer een pagina

Ondertekenaars bedankt!

apr 20, 2023 | Artikel | 0 Reacties

Vorige week 12 april hebben we met FNV Young & United en 60 vrijwilligers, op de aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize de 17.536(!) handtekeningen aangeboden aan de CEO Frans Muller. Dank voor het tekenen!

Ook buiten de aandeelhoudersvergadering werd actiegevoerd door ongeveer 150 mensen. Vrijwilligers van Milieudefensie Jong, FNV en werknemers van Etos, Gall & Gall en Albert Heijn wezen de CEO en aandeelhouders van Ahold Delhaize op het tot nu toe falende beleid. Onze boodschap: de gigantische winsten van het concern worden gemaakt ten koste van het klimaat en werknemers.
 
 
Juridisch onderzoek
Milieudefensie Jong wilde Ahold Delhaize daarom op 12 april nog één keer vragen: Gaan jullie handelen in lijn met het klimaatakkoord van Parijs? Want alleen zo kunnen we gevaarlijke klimaatverandering stoppen.
Het antwoord, op alle 25 vragenstellers was: ‘Nee’. Uiteindelijk zijn alle milieubewuste aandeelhouders collectief weggelopen.
 
Milieudefensie waarschuwt dat antwoorden van CEO Frans Muller op vragen van de activistische aandeelhouders worden gebruikt in het juridisch onderzoek naar Ahold Delhaize. De reactie van bestuursvoorzitter Muller kan invloed hebben op het besluit of Milieudefensie het bedrijf voor de rechter sleept, omdat het gevaarlijke klimaatverandering veroorzaakt.
 
 
Bedankt voor jouw handtekening!
Dankzij jouw handtekening hebben we impact gemaakt op de aandeelhoudersvergadering en kunnen laten zien hoeveel mensen een beter klimaatplan van Ahold Delhaize eisen. We hebben Albert Heijn al om gekregen, en ook de bedrijven BAM en Stellantis hebben een nieuw klimaatplan geschreven. We blijven actie-voeren: ook Ahold Delhaize kan niet meer om ons – 17.536 mensen – heen!
 
Wil jij bij blijven dragen aan onze campagne tegen grote vervuilers? Check aankomende events en doe mee!
Ook kun je ons volgen op Instagram: @milieudefensiejong.