Selecteer een pagina

Mijn naam is Luca, en ik heb net een stage bij JMA achter de rug. 20 weken lang heb ik dagelijks op het kantoor in Amsterdam rondgelopen om bij allerlei dingen te helpen. In dit blog wil ik jullie graag vertellen waarom ik JMA een top organisatie vind om je voor in te zetten.

Ik ben het soort persoon die niet weet wat ze nou eigenlijk wil in het leven. Een heleboel dingen zijn wel interessant, maar er springt niks bovenuit waarvan ik denk: ‘Ja! Dát wil ik!’ Ik heb verschillende sporten gedaan, verschillende muziekinstrumenten gespeeld en meerdere studies uitgeprobeerd. Uiteindelijk ben ik nu blijven hangen bij een media opleiding, met een minor duurzaamheid, want dat leek me wel een interessante combinatie.

Via die minor ben ik bij JMA terecht gekomen. Ik had het met een docent over stages, en een week later kwam hij naar me toe om me te vertellen wat ik ging doen. Ik moest JMA een open sollicitatie sturen voor een stageplek. Die stageplek zou ik zeker weten krijgen. En dan zou ik prima op mijn plek zitten. Ik had op toen nog nooit van JMA gehoord, maar na wat rondneuzen op de website toch maar gedaan wat mijn docent voorstelde. En het ging wonderbaarlijk genoeg precies zoals hij voorspeld had.

Er was veel werk te doen: de beeldbank uitbreiden, een media strategie opzetten, en aan een nieuwe website werken om maar een paar dingen te noemen. Hoewel ik al deze dingen leuk vind om te doen, waren ze niet de belangrijkste reden waarom ik het een top stage vond.

Dat waren namelijk de mensen. Het was voor mij super inspirerend om een groep zulke gedreven mensen te zien. Iedereen die meehelpt aan de gestelde doelen wordt geaccepteerd en opgenomen in de groep. Of je nou een keer een infographic maakt of elk weekend op festivals staat om mensen aan te spreken. De hele sfeer gaf een gevoel van waardering, wat heel motiverend was om meer te doen. Om te kijken naar wat jij nou echt belangrijk vindt, en daar voor te gaan. Aan het einde van mijn stage had ik zowel het idee dat ik hier pas 1 weekje rondliep, als dat ik hier al 3 jaar werkte.

Dus wat ik eigenlijk wil zeggen: Ook al weet je misschien niet wat je wilt in het leven, doe wat je leuk vindt op dat moment. Onderneem dingen die je leuk lijken. Blijf dingen proberen. Wie weet is het niks, maar met een beetje geluk kom je bij een groep super inspirerende mensen terecht. En als je nou niet weet waar je moet beginnen: begin lekker bij JMA! Dan komt het sowieso goed!