Selecteer een pagina

-Lara Welling

We zullen allemaal aan een mondkapje moeten geloven, o.a. in het OV. Hoe fijn als je mondkapje dan ook nog eens duurzaam en herbruikbaar is? Goed voor het milieu én je portemonnee. Vaak zien deze mondkapjes er ook nog eens prachtig uit, dus dat is mooi meegenomen. Voor jou hebben we enkele duurzame mondkapjes op een rij gezet:

 

  1. Dierbaar Goed Arnhem

Dit bedrijf doet aan ‘upcycling fashion’: ze maken unieke kleding die gemaakt is van bestaande kleding en restkleding uit de mode-industrie. Deze mondkapjes zijn dus gemaakt van restmaterialen. Zo heb je niet alleen een duurzaam, maar ook een uniek mondkapje!

Meer info: https://www.dierbaargoedarnhem.nl/mondkapjes.html#

  1. Armed Angels

De mondkapjes van het eco- & fair-trade kledingmerk Armed Angels zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard) katoen en worden in een duurzame fabriek in Portugal geproduceerd. Op de mondkapjes staan mooie, positieve boodschappen. En dan nog iets moois: van elk gekocht mondkapje gaat €2 naar Artsen Zonder Grenzen.

Meer info: https://www.armedangels.com/de-en/mask

  1. NHNCD

Het duurzame modemerk NHNCD maakt mondkapjes van stoffen met gerecyclede componenten. Naast gerecycled katoen worden er voor de mondkapjes ook andere stoffen gebruikt, zoals organisch katoen of gerecyclede PET. De stoffen worden geweven in Enschede: lekker dichtbij, en dus ook een kleinere ecologische voetafdruk t.o.v. mondkapjes die uit het buitenland komen.

Meer info: https://nl.nhncd.nl/shop?Collectie=Maskers

  1. Captain Cork

Bij Captain Cork koop je mondkapjes gemaakt van kurk. Dit materiaal is 100% natuurlijk, draagt het PETA-approved vegan logo (diervriendelijk), is anti-allergeen en natuurlijk wasbaar. Het masker voelt ook nog eens zacht en soepel aan.

Meer info: https://webshop.captaincork.be/nl/maskers/

  1. Wooden Amsterdam

Deze mondmaskers zijn gemaakt van katoen, en een deel van de winst terug naar de natuur via de organisatie Trees for All. Deze organisatie plant voor iedere €5 een boom om CO2-uitstoot te compenseren.

Meer info: https://woodenamsterdam.com/face-masks/